Čorbica sa belim mesom, renom i povrćem

05/01/2015

Kuva i piše:

Ivana Milić

ivana-milic-PROFIL

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo je idealna čorbica za hladne dane. Lepo će vas ugrejati. Potrebno je :

  • 1,5 – 2 litra vode (u zavisnosti da li volite gušću ili ređu čorbicu)
    250 grama belog mesa
    1 praziluk
    1 veća keleraba ( može i  tikvica)
    2 kašike rendanog rena ( nemojte kupovni , ima sećer i sirće. Ako vas mrzi da rendate svež, ima na pijaci da se kupi već narendani)
    malo kurkume
    so
    biber

Corbica sa belim mesom, renom i povrcem SAJT

Iseckajte i prodinstajte praziluk, dodajte belo meso sečeno na kocke i nalijte vodu. Kad je meso kuvano, dodajte rendanu kelerabu i kuvajte još 10-15 minuta. Pred kraj začinite sa renom i začinima. Pošto ja volim da čorbica kisi, pri služenju sam dodala par kapi limuna.



7 komentara

    1. Za vas, nindže, evo objašnjenja šta je: Kurkuma. Možete da je kupite u svakoj radnji zdrave hrane. A ako je nemate ili nećete, možete i bez nje. Stavite začin koji volite, a da nije vegeta.

Ostavite komentar