Čorba sa piletinom i mladim listom celera

21/04/2016

Corba sa piletinom i mladim listom celera s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Za večeru je ponekad najlakše  spremiti čorbicu sa nešto malo proteina. To smo se uverili i čitajući o tome šta je Katarina jela, a smršala je 64 kilograma za 19 meseci.

A ako vam ostane, od sadržaja možete za doručak da sppremite i domaću paštetu.

Potrebno vam je:

  • Veća glavica crnog luka
  • 300 grama pilećeg filea
  • Veza mladih listova celera
  • Dve šake smrznutih (ili svežih) cvetova brokolija
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat bibera
  • 1 kašičica karija
  • 1 kapika maslinovog ulja

Pošto je pileće belo meso dosta nemasno, da bi ova čorbica imala ukus i gustinu, dobro je ukrčkati malo više crnog luka. Takođe, u zavrzivaču uvek imam po neku kesu smrznutog povrća, pa dodajem po šaku, dve ili tri u čorbe i supe da bi bile izdašnije.

Luk iseckajte na kockice i prodinstajte ga na mslinovom ulju i malo vode. Kada omekša i počne da se cakli, dodajte piletinu koju ste takođe iseckali na kockice. Nalijte vodom pa dodajte i brokoli. Pred kraj kuvanja, kada meso već bude gotovo, a to će biti brzo, ubacite začine i mlade listove celera.

I uživajte. Prijatno!



Ostavite komentar