Zanimljive ideje za sve hrono obroke
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Za večeru je ponekad najlakše spremiti čorbicu sa nešto malo proteina. To smo se uverili i čitajući o tome šta je Katarina jela, a smršala je 64 kilograma za 19 meseci.
A ako vam ostane, od sadržaja možete za doručak da sppremite i domaću paštetu.
Potrebno vam je:
- Veća glavica crnog luka
- 300 grama pilećeg filea
- Veza mladih listova celera
- Dve šake smrznutih (ili svežih) cvetova brokolija
- Prstohvat soli
- Prstohvat bibera
- 1 kašičica karija
- 1 kapika maslinovog ulja
Pošto je pileće belo meso dosta nemasno, da bi ova čorbica imala ukus i gustinu, dobro je ukrčkati malo više crnog luka. Takođe, u zavrzivaču uvek imam po neku kesu smrznutog povrća, pa dodajem po šaku, dve ili tri u čorbe i supe da bi bile izdašnije.
Luk iseckajte na kockice i prodinstajte ga na mslinovom ulju i malo vode. Kada omekša i počne da se cakli, dodajte piletinu koju ste takođe iseckali na kockice. Nalijte vodom pa dodajte i brokoli. Pred kraj kuvanja, kada meso već bude gotovo, a to će biti brzo, ubacite začine i mlade listove celera.
I uživajte. Prijatno!