Čokoladni zalogaji sa biberom

20/03/2015

Cokolada sa biberom2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Istorija čokolade kaže da su je Asteci koristili samo zagrejanu i bez trunke slatkoće, skoro uvek u tečnom stanju, ali su dodavali začine poput vanile ili čilija i veoma često kukuruz zbog gustine. Ja sam to ovog puta preskočila, ali sam zato dodala šumsko voće i biber.

Treba vam:

  • 100 grama crne čokolade (ja sam koristila onu od 75% kakaoa)
  • 70 grama putera
  • 100 grama šumskog voća (zaleđenog)
  • 15 kapi stevije
  • 1/3 kašičice šarenog bibera

Prvo sam izvadila šumsko voće i ostavila ga da se otopi. Zatim sam ga samlela u blenderu. Na laganoj vatri sam otopila puter sa čokoladom, a onda u smesu ubacila kašu od voća i steviju. Na kraju sam dodala sveže samleven šereni biber (crni, crveni i beli). Jako je bitno da bude tek samleven da ne bi izgubio ukus i miris.

Sve sam dobro promešala i sipala u silikonske kalupe.

Ova čokoladna srca su najukusnija bila u polučvrstom stanju, par sati posle sipanja. Mada nisu loša ni danas, ovako tek izvađena iz frižidera ;).

Sledeći put dodajem i čili, vredi eksperimentisati.



2 komentara

Ostavite komentar