Čokoladne štangle sa nanom

21/08/2018

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Sećate se kada sam bila na moru? Ako se vi sećate, onda je dobro, jer je meni to putovanje već u magli. Bilo je davno, barem mi se tako čini, kao u nekom prošlom životu, bilo je kratko, mada slatko.

Nas, nekoliko prijateljica, okupilo se i početkom juna otputovalo u Risan. Divno malo mesto u kojem ranije nisam bila. Sam početak sezone, bez gužve, a mi u kući staroj preko 200 godina. Motorizovane, sve nam je na dohvat ruke.

Nismo bile lude za partijanjem, otišle smo na odmor. Ujutru obavezno zajednički hrono doručak, ispijanje kafe, pa plaža ili već put pod noge.

Ručak i večera najčešće u nekom restoranu. Ali se “gazdarica na kuću”, naša prijateljica, trudila da svaki trenutak iskoristi da nas sa još nečim ugosti, počasti. Malo je počela i da nas nervira s tim, ali dobra namera je dobra namera. Sandra, izvini. Pa smo tako jedno popodne od nje dobili i domaće, hrono slatkiše.

I taj recept sam vam ostala dužna.

Potrebno vam je:

  • 250 gr crne čokolade
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 šake sveže nane
  • Šaka lešnika

Crnu čokoladu otopiti na pari sa malo maslinovog ulja na tihoj vatri da ne bude gusto, više tečnije. Ako treba, dodajte još malo maslinovog ulja.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Onda u otopljenu čokoladu dodajte dve pune šake sitno naseckane nane. U silikonske kalupčiće sipajte čokoladu sa nanom, u sredini po tri zrna u rerni pečenog lešnika bez ljuske, i odozgo ponovo preliv od čokolade. Pa u frižider da se dobro stegne.

Fantastičan, osvežavajuć slatkiš sa nanom.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?Ostavite komentar