Bundeva sa čia semenkama i kinoom

09/11/2015

Bundeva sa chiom i kinoom s

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

Ana profil novo s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Samo za one koji užinaju 🙂 .

Za dve porcije je potrebno :

  • 1 šoljica kinoe (natopi se i skuva)
  • Oko 400 grama bundeve
  • Desetak zrna suvog grožđa
  • Cimet i rogač
  • 200  militara kefira
  • 1,5 supena kašika chia semenki

Prvo potopite chia semenke u kefir.

Kuvana i mlaka crvena kinoa začini se suvim grožđem i rogačem. Ukoliko je potrebno, dodajte dozvoljeni zasladjivač.

Dve trećine mase rasporedite po dnu čaše.
Bundeva (kuvana na pari ili pečena) začini se cimetom, viljuškom se izgnječi i popolovina smese se stavi u obe čaše. I već se nazire jesenji kolaž.

Ostatak kinoe polako se rasporedi po bundevi.

Kašikom radporediti kefir sa chiom. Dobro ohladiti i poslužiti.



1 komentar

  1. Imam nekoliko pitanja u vezi pripreme kinoe. Nisam je nikada pripremala. Hvala 🙂

    Koji je odnos vode i kinoe?
    Da li je bitan odnos vode prilikom potapanja?
    Koliko dugo se kuva i da li se ta voda soli?
    Da li da je operem tek kada prenoci?

Ostavite komentar