Koliko dobrih namaza smo napravili poslednjih meseci
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Samo za one koji užinaju 🙂 .
Za dve porcije je potrebno :
- 1 šoljica kinoe (natopi se i skuva)
- Oko 400 grama bundeve
- Desetak zrna suvog grožđa
- Cimet i rogač
- 200 militara kefira
- 1,5 supena kašika chia semenki
Prvo potopite chia semenke u kefir.
Kuvana i mlaka crvena kinoa začini se suvim grožđem i rogačem. Ukoliko je potrebno, dodajte dozvoljeni zasladjivač.
Dve trećine mase rasporedite po dnu čaše.
Bundeva (kuvana na pari ili pečena) začini se cimetom, viljuškom se izgnječi i popolovina smese se stavi u obe čaše. I već se nazire jesenji kolaž.
Ostatak kinoe polako se rasporedi po bundevi.
Kašikom radporediti kefir sa chiom. Dobro ohladiti i poslužiti.
Imam nekoliko pitanja u vezi pripreme kinoe. Nisam je nikada pripremala. Hvala 🙂
Koji je odnos vode i kinoe?
Da li je bitan odnos vode prilikom potapanja?
Koliko dugo se kuva i da li se ta voda soli?
Da li da je operem tek kada prenoci?