Bukovače sa paprikom

23/10/2014

Pečurke se ne preporučuju za veče, jer se dugo i teško vare. Barem kod većine ljudi. Ali meni i Tetki ne smetaju nimalo, pa ih rado jedemo za večeru. Vi možete da ih spremite i za ručak, kao alternativu mesu, ukoliko vam se povremeno smuči kao meni

Za dvoje vam treba:

  • 600 grama bukovača
  • 2 paprike
  • 2 čena belog luka
  • pola veze peršuna
  • malo maslinovog ulja

Zagrejte tiganj, stavite malo ulja i ubacite pečurke i paprike. Bukovače pre toga iscepkam prstima, a paprike isečem na tanke šnite. Pred kraj dinstanja, ubacim sitno isečen beli luk, peršun i malo bibera. Solim tek kad bude gotovo da pečurke ne bi dodatno pustile vodu.

Da bi pečurke i paprike bile lepo “ispržene”, a ne skuvane, gledajte da imate veći tiganj i da bude lepo zagrejan. Takođe, gledajte da ne mešate previše jer će pečurke pustiti više vode i počeće da se kuvaju.

Prijatno!

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela


Ostavite komentar