Proleće je dobro za čišćenje stana, ali i organizma.
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Pite obožavam. Dodju kao doručak iz snova! Ali, jednu stvar neću nikada uraditi – razvlačiti kore. Zato danas jedan sari recept preveden na hrono.
Potrebno vam je:
- Pakovanje kora
- 4 jaja
- 2 veće veze blitve
- 350 g sira i so po potrebi
- 1 šoljica dozvoljenog ulja
- 1 čaša kiselig mleka
- 1 prašak za pecivo
- 8 sk speltinog griza
Od jaja, ulja, kiselog mleka, pzp-a, soli i griza napravite smesu.
Blitvu blanširajte, iseckajte i izmešajte sa sirom. Posolite ukoliko je potrebno.
Pakovanje kora podelite na pola. Svaku koru premazivati smesom od jaja, i lepo četkicom prelaziti po kori. Na poednju koru staviti nadev kd blitve i sira i uviti u rolat. Ponoviti i sa drugom plovinom kora.
Dobijene rolate premazati sa ostatkom namaza (možete dodati i malo vode, da lepo sperete smesu sa ivica) i pospite susamom. Stavite pitu u toplu rernu i pecite na 200 stepeni 30 minuta.
PS. U restrikciji se ne mešaju dva mlečna proizvoda pa stavite ili samo sir ili kiselo mleko. Takođe, mešanje jaja i mlečnih proizvoda takođe spada u tešku kombinaciju pa se obakve pite u restrikciji ne jedu često, jednom u dve nedelje.
Pita je fenomenalna.mada mislim da tesko moze da prodje kao hrono,pa bas jos u restrikciji. Jedan rolat sam filovao kako je receno a druga dva sa starim kajmakom za nehromase. I vuk sit i ovce na broju. pozzz.
Proslo je 2.5 meseca u restrikciji, oslabio sam 15 kilograma. Odlicno se osecam i nastavljam dalje. Bugarska pita je odlicna i pravim je treci put, pozzz.