Brzi hlepčići sa kefirom

10/02/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Recepata za peciva nikad dosta, posebno onih koji se brzo spremaju.

Za ove hlepčiće vam treba:

  • 200 grama speltinog brašna (za početak, posle se još dodaje)
  • 50 grama kukuruznog brašna (ko je u restrikciji može da doda proseno)
  • 200 militara domaćeg kefira
  • 1, 5 kašičica morske soli
  • pola kesice praška za pecivo

Hlepcici-sa-kefirom3-SAJT

Pevo uključite rernu, sve sa plehom unutra. Ja sam stavila na najjače da se što pre zagreje.

Onda umešate suve sastojke, a zatim dodate kefir. Kašiko umešate smesu koja bude srednje žitka. Prebacite je na dobro pobrašnjenu radnu površinu, dodate još malo speltinog brašna preko i kerenete da mesite. Dodajte brašna kkolik treba dok ne dobijete testo koje je mekano, ali prestaje da se lepi za ruke.

Podelite na 4 dela i napravite loptice koje pritisnete dlanovima.

Kada to završite, uzmete pek papir, ubacite ga na pleh, a zatim prebacite i testo. Smanjite temperaturu na 22o stepeni. Budu gotovi za petnaestak minuta.

Iz rerne sam ih vadila mokrim rukama. Ne samo da se ne bi ispekla, već i da bi tako malo omekšala koricu. Nije bila tvrda, ali su ovako bili mekši.

Prijatno!

 



Ostavite komentar