Ako nikad do sada niste čuli za pitu sufle, niste jedini. Ni ja do skoro …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
U poslednje vreme nemam mnogo vremena da se bavim sobom, svojim obrocima. I onda kada spremam, to budu jako brza jela. Pa me je pravljenje ovog peciva “koštalo” nekoliko minuta.
Potrebno vam je:
- 3 kašike integralnog brašna (po želji)
- prstohvat morske soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- malo vode
Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Dodajte toliko vode da dobijete smesu gušću od one za palačinke, gustu skoro kao kad pravite lepinje. Umešajte sve kašikom. Zagrejte tiganj za palačinke, izručite smesu i razvucite je kašikom po celoj đirini pleha. Pecite po nekoliko minuta sa obe strane.
Tako dobijenu tortilju/palačinku pokidajte rukama, dodajte malo suhomesnatog i sira ako želite. Ja nisam u restrikciji i u poslednje vreme uglavnom jedem tvrd sir. Ovog puta sam našla neki koziji koji je toliko ukusan, ali i jak, da ne možete mnogo da ga pojedete. Ali isto tako jako i zadsiti.
Za podmazivanje sam koristila maslinovo ulje koje sam dobila iz Grčke. Ako imate problema sa probavom, ovo je odličan način da podmažete svoja crvea. A zdravo je. Ne mora puter uvek da igra glavnu ulogu.
Prijatno!
PS. Ovo je odličan doručak i za one koji su počeli da se hrane prema pravilima dr Alana Delaboa.