Brze pogačice bez glutena i kurkuma namaz

28/06/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Ove pogačice mirišu kao kolačići.

Potrebno vam je:

  • 2 dl heljdinog brašna
  • 2 kašike sjemenki lana
  • 4 kašike sjemenki suncokreta
  • 4 kašike psilijum-a
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1,5 dl milerama
  • 0,5 dl vode

Ugrijati rernu na 200 stepeni.

Umutiti sve suve sastojke pa dobro promiješati. Dodati jaja, ulje, mileram, vodu pa mutiti da se dobije srednje tvrdo tijesto. Vlažnim rukama oblikovati pogačice pa peći 15 minuta na 200 stepeni u već zagrijanoj rerni.

Namaz sa kurkumom i puterom

Potrebno vam je:

  • 2 pune kašike putera
  • 1 kašika kurkume
  • 2 čena bijelog sjeckanog luka
  • 1 kašika suvog bosiljka
  • so

Predhodno pečene, ohlađene i podijeljene pogačice sam prepolovila i premazala ovim namazom, poslagala na tanjir, pokrila providnom folijom i ostavila u frižideru do jutros. Ugrijala rernu na 180 stepeni i pekla petnaestak minuta. Miris i ukus fantastični.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



2 komentara

  1. Ovo nije komentar nego je pitanje. Da li je dozvoljeno jesti heljdu i proso za rucak
    Unapred zahvaljujem na odgovoru
    Postovanje B. Bekvalac

Ostavite komentar