Ražana lepinja sa suncokretom

08/10/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kada doručkujete sami, onda je glupo da pravite velika peciva, ili brojna, uvek nešto završi u kanti. I zato u poslednje vreme pravim male stvari, najčešće palačinke ili lepinje. Odnosno, često pravim jednu lepinju. Samački život, šta da se radi.

Potrebno vam je:

  • 40 grama ražanog brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat morske soli
  • malo kisele vode

Brašno, so i prašak za pecivo umešati pa dodati maslinovo ulje i mineralnu vodu. Tek toliko da zamesite testo gušće nego za palačinke.

Kašikom ga prebacite u pleh u koji ste stavili pek papir. Pospite malo semenki i stavite u zagrejanu rernu. Pecite 15 do 20 minuta minuta na 220 stepeni. Ili duže. Ja volim da ih dobro osušim u rerni.

Razana lepinja 2 s

Umesto putera u poslednje vreme često koristim maslinovo ulje. A uz njega odlično ide crnogorska pršuta. I masline. I malo tvrdog sira. Našla sam pirotski kačkavalj i često ga kupujem u poslednje vreme. Dosta je jak. Ako pratite pravila restrikcije, preskočite kačkavalj i pojedite mlad sir. I ovu pršutu, koja je stvarno odlična sam kupila poprilično povoljno. Počela sam da gledam popuste po radnjama. Pa sam tako 200 grama vrhunskog suhomesnatog platila 320 dinara.

Razana lepinja 3 s

Prijatno!

 

 



2 komentara

Ostavite komentar