Nedelja, drugari, hrana, pidžame.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Još jedna pogača koja bude gotova za nekih 15 minuta. Odličan izbor za one koji vole vruće pecivo i imaju malo vremena ujutru.
Potrebno vam je:
- 80 grama speltinog brašna
- 50 grama heljdinog brašna
- 20 grama ovsenog brašna
- 1 puna kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice morske soli
- 1 kašika rastopljenog putera
- 1 decilitar mlake vode
Pomešati sive sastojke a onda dodati rastopljen puter i vodu. Kašikom sve pomešati i testo itvaditi na radnu ploču na koju ste posuli još brašna. Zamesite testo i ne preterujte sa dodavanjem brašna jer treba da bude mekano.
Oblikujte disk, pospite još malo brašna preko pogače i stavite je na pleh u koji ste pre topga stavili pek papir. Ubacite sve u zagrejanu rernu i pecite desetak minuta. proverite čačkalicom da li je gotovo. Ubodite čačkalicu u pogači i izvucite je napolje. Ako se ništa nije zalepilo za čačkalicu, pogača je gotova.
Prijatno!
Na koliko stepeni se peče ova pogača?
Ja sve pečem na 220 stepeni jer mi je rerna slaba. Ako je vaša jaka, smanjite malo.