Brza pita sa tikvicama i kobasicom

20/06/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Da me sad neko pita zašto skoro nisam napravila neku brzu pitu, po sistemu “smuti pa prospi”, ne znam šta bih odgovorila. Idealne za ovo toplo vree kada se nikome ne stoji mnogo u kuhinji. Najveći deo posla odradi rerna. A sastojci? Pa šta god da imate u frižideru.

Ovog puta sam stavila malu tikvicu koja je zaostala od ručka i kobasicu. Da zamiriše i začini.

Potrebno vam je:

  • 4 manja jaja
  • 3 kašike ovsenog brašna
  • 3 kašike heljdinog brašna
  • 1 manja tikvica (ova je težila 190 gr)
  • 50 gr kobasice
  • 2 pune kašičice praška za pecivo
  • Prstohvat ili dva morske soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 dcl kisele vode (znači, samo malo)

Prvo ukljulite rernu da ne gubite vreme. Na najjače.

Tikvicu opereite, odsecite krajeve i narendajte. Kobasica je bila mekana pa sam je usitnila prstima. A možete i da je isečete na sitne kockice.

Uzmete činiju, razlupate jaja, umutite ih, dal` mikserom, dal` mutilicom. Zatim promešate so, prašak za pecivo, pa kašiku po kašiku brašna. Onda rukama dobro ocedite tikvicu pa i nju ubacite, kao i kobasicu. Uspete ulje i malo kisele vode.  Teško? Pa ne. Traje par minuta.

Smesu sipajte u pleh koji ste obložili pek papirom, smanjite temperaturu na 210 pa ubacite pleh. U zavisnosti koliko tanka smesa bude, pecite od 15 do 20 minuta. Proverite čačkalicom da li se nešto lepi za nju kada je ubodete. Ako ne, gotova je. Eto doručka.

Prijatno!

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 



Ostavite komentar