Brza pašteta od tunjevine

17/08/2015
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ranije sam znala da napunim frižider kao da imam dva muža i barem petoro dece. U poslednje vreme sam lenja da idem u velike kupovine a i nešto sam se istrošila pa sve češeće ujutru pregovaram sama sa sobom i kuhinjom i snalazim se sa onim što imam. Tako je ovog jutra tunjevina, koju sam ostavila za večeru, završila u doručku.

Palacinke i pasteta od tune 8 s

Uzela sam teglu, u nju ubacila tunu, a onda redom šta sam našla:

  • polovinu manjeg crvenog luka
  • nekoliko maslina
  • vlašac (hala bogu, uvek ga imam na terasi)
  • malo maslinovog ulja
  • sok od polovine limuna
  • prstohvat morske soli i bibera

Palacinke i pasteta od tune 7 s

Da sam imala kari sigurno bi i njega ubacila, super se slaže u pašteti sa tunjevinom. Masline su dobre, kao i kapari, jer njihova blaga kiselost oživi svako jelo,  a posebno paštetu. Ako ih nemate, možete da dodate i malo paradajz sosa. U ovu teglu bi odlično išlo i malo belog luka, ali kako mi je radni dan, ništa od toga.

Onda sam uzela štapni mikser i sve dobro usitnila dok nisam dobila pasu. Probajte paštetu, ako nešto fali, ubacite još začina, pa još jednom izmiksajte.

Uz paštetu su išle odlične palačinke, ali o njima u sledećem postu. lakše je za snačaženje kasnije.

Prijatno!



Ostavite komentar