I opet doručak od osatataka od prethodnih obroka
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ranije sam znala da napunim frižider kao da imam dva muža i barem petoro dece. U poslednje vreme sam lenja da idem u velike kupovine a i nešto sam se istrošila pa sve češeće ujutru pregovaram sama sa sobom i kuhinjom i snalazim se sa onim što imam. Tako je ovog jutra tunjevina, koju sam ostavila za večeru, završila u doručku.
Uzela sam teglu, u nju ubacila tunu, a onda redom šta sam našla:
- polovinu manjeg crvenog luka
- nekoliko maslina
- vlašac (hala bogu, uvek ga imam na terasi)
- malo maslinovog ulja
- sok od polovine limuna
- prstohvat morske soli i bibera
Da sam imala kari sigurno bi i njega ubacila, super se slaže u pašteti sa tunjevinom. Masline su dobre, kao i kapari, jer njihova blaga kiselost oživi svako jelo, a posebno paštetu. Ako ih nemate, možete da dodate i malo paradajz sosa. U ovu teglu bi odlično išlo i malo belog luka, ali kako mi je radni dan, ništa od toga.
Onda sam uzela štapni mikser i sve dobro usitnila dok nisam dobila pasu. Probajte paštetu, ako nešto fali, ubacite još začina, pa još jednom izmiksajte.
Uz paštetu su išle odlične palačinke, ali o njima u sledećem postu. lakše je za snačaženje kasnije.
Prijatno!