Bruskete od starog hleba

23/06/2015

Bruskete s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovi naši hrono hlebovi su tamni, teški, hrskavi. Idealni su za tople sendviče ili bruskete, posebno kada odstoje dva ili tri dana.

Samo je potrebno da hleb isečete na tanke kriške i stavite ih na žicu u vrelu rernu. Pre toga možete da napravite smesu od belog luka i maslinovog ulja i da ih premažete. Tako bruskete budu ukusnije, ali bude i jači miris luka. A kako sam posle ovog doručka išla na posao, to nije smelo da se dogodi 😉 . Zato sam ih zapekla bez ičega, pa kada je hleb bio gotov uzela sam čen belog luka i malo ga utrljala.

U činiji sam pomešala iseckan paradajz, bosiljak, maslinovo ulje, balzamiko i morsku so. I time filovala. Bruskete su odlično su išle uz mladi sir. Ako ste u restrikciji, umesto balzamika stavite limunov sok.

Za bruskete sam iskoristila Tetkin hleb, koji sam pravila pre neki dan.

Ovako možete i da spasete hleb koji vam nije u potpunosti uspeo. A svima se to dešava ponekad. Ako ostane vlažan u sredini, samo ga isecite na kriške i stavite u rernu. I biće više nego jestiv, posebno ako mu dodate ovako nešto kao preliv. Bruskete su pravo letnje jelo. Još je ostalo da uvedem gaspačo kao redovni ručak.

Prijatno!Ostavite komentar