Bobine pekarske kelerabe

12/11/2014

Boba Vlajsavljević je još jedna draga hrono žena koju sam upoznala u ovom našem virtuelnom svetu. Pa je red da i ona gostuje u Hrono kuhinji. Kuva kao zmaj i deli svoje recepte. A ovo je njena priča:

Skoro  ceo život imam problema sa kilažom , nije to bilo neka velika gojaznost, ali uvek moram biti svesna šta kad i koliko jedem.

Boba Vlajsavljević

Boba Vlajsavljević

U toj borbi sam shvatila da nema dijete koja funkcioniše, ako to nisu dugoročne promene navika u ishrani . Tražila sam , čitala , razmišljala šta bi to meni prijalo da me ne opterećuje i da ne razmišljam stalno o hran,i i tako slučajno 2011.  čujem za hrono ishranu.

Od tad se ne razdvajamo 😀
Nije bilo grupa na Fejsbuku , nije bilo recepata . Saveti iz centra i moja volja i mašta . Izmišljala sam recepte ,kombinovala i uživala kao i dan danas što radim.
Nalazim se u godinama kad hormoni luduju, zadržava se tečnost u telu vise nego sto treba, ali hrono ishrana me spasava.
Prvo sam napravila stranicu Bobine čarolije da bih imala gde pakovati recepte, da ih podelim i pomognem onima koje to zanima, sad sam napravila i blog Bobine hrono čarolije jer želim da olakšam i sebi i drugima.
Hrono je jednostavno moj novi životni stil iako to većina ljudi i dalje ne razume.

 

Pekarska keleraba

Treba vam :

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

1 velika keleraba
1 velika glavica crvenog luka
so, biber
kulinat
tucana ljuta paprika
slatka crvena mlevena paprika
mala kašicica puna masti

Priprema kelerabe

Priprema kelerabe

Kelerabu očistiti pa iseći kao krompir,  staviti u šerpicu, naliti vodom malo posoliti i  bariti nekih petnaestak  minuta,  ako je mlada keleraba kao što je moja bila.

Ocediti, ali nemojte svu vodu baciti, ostavite 2dcl vode u kojoj se kuvala, dodajte so, biber, malo natur kulinata, ljutu i slatku papriku, luk iseckan na kockice  i jednu malu kašičicu punu masti koju će te rasporediti  na nekoliko mesta.

Keleraba gotovo SAJT

Sve izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata . Luk će se istopiti, keleraba omekšati i upiti začine. Topi se u ustima.



11 komentara

  1. Ovo mora da je fenomenalno! Verujem da mi (posle ovako spremljene kelerabe) krompir neće vise pasti na pamet! 🙂

  2. Da li keleraba može da se čuva u zamrzivaču, naravno-sveža ili bi morala da se nekako ,,obradi” pa da se zamrzne?

  3. Probala, malo sam previše zaljutila, ali svakako su bas bile dobre! I stvarno se tope u ustima 🙂

Ostavite komentar