Bezobrazni cvetić

13/10/2015
Kuva i piše:
Mirjana Đurđević

Mirjana profil 200

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Sve je počelo od jednog video klipa koji mi je naterao vodu u usta. Sanjala sam ga danima i na kraju odustala – od hrono discipline. Otišla i kupila lepinju, mladi luk i gaudu.

Veknu hleba, lepinju, možda i onu dozvoljenu, zaseći na kvadratiće duboko, skoro do donje korice:

Bezobrazni cvetici 1 s

Na maslinovom ulju kratko prodinstati sitno iseckanu vezu mladog luka. U zareze utisnuti listiće topivog kačkavalja, može i dozvoljene mozzarelle, zatim kašičicom ugurati i prodinstani luk. Po originalnom receptu dodaju se i komadići putera, što sam uradila i bio je čist višak. Radije ću staviti više sira. I manje posoliti luk 🙂

Sve se upakuje u foliju i stavi u rernu, 200 C, na petnaestak minuta. Zatim se folija otvori i cvetić, sada već stvarno liči na cvetić, zapeče još desetak minuta. Evo ga:

Bezobrazni cvetici 2 s

Jede se, tačnije otima, prstima, dok je još topao. Evo i zašto:

Bezobrazni cvetici 3 s

Ja sam, rekoh, bila nedisciplinovana – lepinja s kvascem od belog brašna i gauda. Ali sam ubeđena da je i sa ’malom lepinjom’ i mozzarelom cvetić dovoljno bezobrazan da biste ga sa uživanjem smazali.



Ostavite komentar