Kuva i piše: Ana Ćubela Već sam pisala o tome da …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Zbog visokog GI koji je 75, bundeva je sklonjena sa strane kada je hrono ishrana u pitanju. Znači, nije zabranjena (osim u restrikciji), ali se preporučuje da njena upotreba ipak treba da bude ograničena, ali i da se vodi računa da se ne kombinuje sa namirnicama koje takođe imaju visok GI.
E, pošto ja planiram da je maksimalno iskoristim u periodu koji dolazi, evo počeh…
Pire od bundeve napravila sam tako što sam kuvanu bundevu u slanoj vodi sa belim lukom izgnječila presom za pire i u to dodala kašičicu putera i seckani list celera. I ulje od konoplje odlično bi se slagalo uz ovaj pire. Bundeva nema proteine, bogata je karotenom (A vitamin), vitaminom E, vitaminima B, magnezijumom i kalijumom, pa je dodatak ovom pireu obavezan u obliku nekog mesa. Ja sam se odlučila za pečene batake namazane senfom.
Prijatno!