Barry late

25/08/2017

Kuva i piše:
Tatjana Kostić

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 3 pune ka’ike borovnica ili kupina (ja sam mešala oba)
  • 1 čaša domaćeg bademovog mleka
  • i još malo za penu
  • 1/2 čaše vode
  • 1 vrećica nekog barry, odnosno kupina čaja (imala sam mešavinu, a prolazi bilo koje bobičasto voće)
  • 1/2 kašičice vanile ili jedan štap
  • 1/2 kašičice cimeta za dekoraciju

Sve sastojke sipati u manju posudu i staviti sa provri. Ugasiti ringlu i ostviti 5 minuta. Zatim ocediti i izvaditi vrećicu čaja, a Late sipati u čašu…

Penu od ostatka bademovog mleka napravila sam ručnim mixerom za ness kafu i kašikom stavila na Late u čaši. Na kraju sam posipala cimetom.

Ovaj napitak je fantastičan zimi topao, a leti dobro ohladjen ….



Ostavite komentar