Badnji doručak

06/01/2016

Badnji dorucak 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Poslednjih par godina se trudim svim snagama da poštujem neke običaje. Da me neko pita zašto, ne bih znala šta da mu kažem. Valjda mi je ovako zanimljivije i lepše.

O običajima u našoj familiji su uvek vodile računa baka i tetka. i dan danas neko od nas dece (iako smo svi matori konji) mora da bude položajnik. I nemamo problem sa tim, uvek dobijemo nešto za poklon. I mislim da će ovo biti poslednja godina kada ćemo moći da se ogrebemo za tako nešto, jer će već sledećeg Božića Relja (moj sestrić) biti dovoljno odrastao da preuzme našu dugogodišnju ulogu.

Sinoć sam kasno otišla da kupim Badnjak i pšenicu. Badnjaka je bilo na tone, ali ne i pšenice. Valjda je promrzla. Pa sam tako dobila neku podšišanu.

Badnji dorucak 7 s

Ko mi kriv kada svuda kasnim.

A jutros (čitaj: skoro u podne) sam spremila i doručak. Ovog puta nešto što baš i ne ide uz srpske običaje – humus. Recept možete pogledati ovde.

Badnji dorucak 6 s

Malo badema.

Malo paradajza.

Malo integralnog hleba.

Badnji dorucak 2 s

I omiljene sušene kajsije koje ću potamaniti popodne.

Tetka je zadužena za spremanje ručka. Vidim da je prebranac već gotov. Mama će valjda večeru da spremi. Predosećam da će biti neka dimljena riba.

A ja odoh da im kupim neke poklone.2 komentara

  1. Super ideja-humus. Ja nisam imala sve sastojke, a lijeno mi bilo ići u prodavnicu. pa će Badnjica proći s tunjevinom, pečenom ribom, krompir salatom. Srećan badnji dan!

Ostavite komentar