Kuva i piše: Mirjana Đurđević …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Avokado je pun dobrih masti, vitamina i minerala. Sam po sebi i nema neki ukus, ali čim mu dodate začine sve se menja. Odličan je za one koji hoće da odmore od životinjskih masti ili za one koji poste. Nije jeftin, ali se povremeno isplati.
Sve što vam je potrebno jeste:
- 1 zreo avokado
- nekoliko listova svežeg bosiljka
- malo crvenog luka
- malo ljute papričice
- sok od limuna
- pola čena belog luka
- so, biber
Sve stavite u blender i sameljete. A pošto ima limunovog soka u sebi ne bi trebalo da osidira tako da možete da ga čuvate u zatvorenoj teglici nekoliko dana u frižideru.
Prijatno!
Da li avokado sme da se jede u restrikciji i da li smem da ga mesam sa paradajzom?
Može za doručak, ponekad za ručak.