Anti Ageing hleb

29/09/2014

Sad kada sam sredila liniju, vreme je i da se podmladim….Šalu na stranu, našla sam recept za Anti Ageing hleb dr Ane Gifing pa sam odlučila da ga isprobam.
I mogu vam reći da nije uopšte loš.
Svež ruzmarin mu daje baš dobar šmek.
Po receptu ne ide so, ali bi trebalo dodati, baš mu fali.
Anti ageing hleb SAJT
Hleb Anti Aging
Pomešati sastojke i ostaviti ih preko noći da fermentišu. Zagrejati rernu na 250 C, Smešu sipati preko pek-papira u odgovarajuću posudu i peći oko 30 minuta.. Tako stoji u receptu, ali realno mora duže da se peče.

Sastojci:
200g heljdinog brašna
200g integralnog pšeničnog brašna
100g ražanog brašna
1 prašak za pecivo
malo sode bikarbone
4 kašike maslinovog ulja
pola kašike kima
1 kašika semena lana
malo ruzmarina
pola litra vode

A ako želite još zdraviju varijanutu, onda integračno pšenično brašno zamenite ovsenim brašnom. Verovatno će se više mrviti, ali vredi probati



15 komentara

  1. kakav mu je ukus, jel bude kiseo, ili ima ukus slican belom ili crnom hlebu, do sad sam uvek jela obican beli hleb, pa bih sad htela da probam ovaj, zato pitam posto nisam do sada probala ovakav, ne znam kakav mu bude ukus

    1. Meni su beli hlebovi postali bezukusni posle ovih naših hrono hlebova. Ponekad mogu da gorče, zavisi šta se stavlja od brašna, ovseno posebno. Ali nikad nisu kiseli. Heljda hlebu daje specifičan ukus, ne umem da objasnim. Probajte, ne verujem da ćete se razočarati. I isprobajte različite vrste brašna, sigurno će vam se neka više dopasti. neka manje.
      Ja najviše volim ukus ražanog brašna.

  2. 1, Treba li da bude mlaka voda ili moze i onako temp. sa cesme?
    2. Mozete li mi reci koliko iznosi 100 grama brasna u mililitrima? Nemam kuhinjsku vagu, a kad mjerim supenom kasikom mislim da grijesim i to dosta… pa bih da mjerim brasno casom 🙂

  3. мени је хлеб угљенисан после 40мин малој посуди

  4. Takodje i mene interesuje koliko brašna u gramima staje u čašu od kiselog mleka? Nikako da kupim vagicu, a malo je hlebova kod kojih se brašno meri na čaše 🙂

  5. Napravila sam ovaj hleb po receptu iz Hrono kuvara, s tim sto sam dodala soli, pekla sam 30min, i preukusan je 🙂 Jedini problem koji imam je sto mi se mrvi, ne znam kako bih napravila sendvic. Gde gresim, u cemu je trik.
    P.S. Mnogo volim vas blog!!! 😀

    1. Mrvi se od ovsenog brašna. Ne može drugačije. Ili da se dodaju jaja ili psilijum. Mada se meni i sa psilijumom sličan hleb mrvio. Jednostavno, ovseno brašno nije baš zahvalno za rad zato skoro nikad ne pravim hlčeb sa njim već ga koristim ya lepinje, mafine, proje……

Ostavite komentar