Anine pica bombice

10/08/2016

Bombice 1 s

Kuva i piše:
Jasna Veljanović

Jasna profil s

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Ovaj recept sam posvetila mojoj dragoj Ani, koja mi je draža i bliža od mnogih, iako još nismo imale priliku da se lično upoznamo.

Bombice 6 s

Dođe tako period u životu kada ne možeš da u potpunosti radiš ono što si planirao. Mi, koji volimo da radimo, tada smo puno nervozni. I tako sam počela da mesim, jer sam videla da me to opušta. Prvo hleb, a zatim i ostale đakonije. Cilj mi je bio da izbacim što više industrijske hrane iz ishrane moje porodice. I naravno, da izbegavam ’bele smrti’.  A od integralnih brašana su mi tada bila bliska samo pšenično i ražano. Vrlo brzo sam na internetu nabasala na Anin ražani mafin hleb. Onda sam otkrila njen blog. Kakvo je to otkrovenje za mene bilo! Sve sam tamo naučila. Hvala ti Ana na svemu i da znaš da ću te pratiti gde god da kreneš, a onaj ko te odbaci i za mene je odbačen! Idemo dalje bez cenzure! Znaju ljudi o čemu pričam.

I tako. Jutros sam bila malko indisponirana, pa sam krenula da spremam nešto nalik picetama i u svemu tome zaboravim da stavim prašak za pecivo ili sodu. A ispalo je divno! Često stavljamo podizače testa zbog neke svoje sigurnosti, a možda to nije neophodno uvek.

Za ove pica bombonice vam je potrebno:

  • 125 grama mekog speltinog brašna,
  • 125 grama integralnog speltinog brašna,
  • 1 kašičica soli (ja sam stavila himalajsku),
  • 1 kašičica origana,
  • 125 mililitara vode,
  • 2–3 kašike maslinovog ulja.

Prvo promešajte brašno, so i začine, zatim dodajte vodu i ulje. Umesite glatko testo.

Bombice 5 s

Napravite valjak i izdelite ga. Na pola, pa svaku polovinu na još dva dela, tako da ukupno imate 6 jufkica. Zaoblite ih.

Bombice 4 s

Razvaljajte ih po dužini.

Bombice 3 s

Ispunite sredinu filom po želji (ja sam stavila komadiće zelene paprike, svežeg paradajza, kačkavalja i suvog vrata), zatim ih zarolajte, a krajeve spojite tako da liče na omotače bombona. Stavite ih na pek papir, premažite ih sa malo maslinovog ulja i pecite 25 minuta na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni.

Bombice 2 s

Ako ste u restrikciji umesto kačkavalja stavite svežu mocarelu.2 komentara

  1. Da li mozete da mi kazete koju HI je najbolje da pratim od sada? Ima dosta kontradiktornosti u srpskim i inostranim metodama, npr. dr. Delabo ima koliko sme dnevno da se unosi kalorija i hrane, a to nisam videla nigde drugde. Zasto je to tako?

    1. Kod njega se ne broje kalorije, ali postoji preporuka o količini hrane. Postoje namirnice čija količina može da se povećava i koja ne može. Ali se kod njega jede sve. U restrikciji koja je popularna ovde kod nas je većina namirnica koja goji zabranjena, pa zato i količine nisu ograničene. Niko se nije ugojio od mesa i salate. Ali kad izađete iz restrikcije, morate da vodite računa o količini.

Ostavite komentar