Kuva i piše: Ana Ćubela Za početak vam …
Live from home: Dok doručkujem pisem vam recept da ga ne bih zaboravila jer je fenomenalan.
Danas mi je dorucak bio “tanak”, samo dve kuglice sa susamom od juče. Morala sam da pohitam i brzinski smislim još nešto, a ispalo je čarobno – američke palačinke.
- 3/4 šolje raženog brašna
1/2 speltinog integralnog brašna
1/2 kašičice sode bikarbone - 1 kašičica limunovog soka
- 1 jaje
- malo više od 1/2 čaše vode
- 1/2 kašićice soli
- malo putera
Pomešamo suve sastojke, a zatim dodamo umućeno jaje sa vodom. Videćete da je testo dosta gušće od običnog.
Na tiganju zagrejte puter, a zatim ga prebacite u testo.
Pecite sa jedne strane dok ne vidite par mehurića pa okrenite. Kada je palačinka gotova na nju stavite malkice putera (videti dole recept za začinjeni puter) i preprženu pančetu ili slaninicu. Ili napravite kombinaciju koja vama prija.
Uživajte 🙂
Ja sam napravila sebi samo 2 palačinke. Ostatak sam stavila u frižider za sledeći dan 🙂
Recept za začinjeni puter: 125 grama putera umutiti sa malo morske soli (kod nas se koristi krupna), mirođijom i granulama belog luka. Oblikovati kobasicu, staviti u providnu foliju i a zatim u frižider da se stegne.
Odlične su, posebno sa pečenom slaninom. Ja ih pravim obavezno jednom u 7-10 dana.
Ja ih najviše volim sa jajima. I to poširanim
Da li moze neka zamjena, umjesto speltinog brasna?
Naravno. ja ih pravila samo sa ražanim ili samo sa heljdinim. Odlične.
ovako povratnici zapocinju novu turu hrono ishrane. uz americke palacinke i slaninicu! moras me drzati da ne odustaneeeeeeemmmm!!!! u medjuvremenu sajt je postao CAROBNICA! a da ti ne kazzem koliko zena mi je reklo da samo preko njega prati recepte (morala sam malo da se pohvalim da imam i ja moj kutak) SRECAN RODJENDANNNN … zar nije divan poklon da se vratim hrono hrani i pisanju recepata 🙂 KISSSSSS
🙂 🙂
Dobrodošla nazad!!!!! Vidiš da zima ide, bolje da se greješ u kuhinji sa decom nego ne znam gde :p
I hvala!!!
PS. Očekuje sutra recept i sliku od tebe!!