Zaista ga volim, posebno u kombinaciji sa toplim pecivom i puterom. Oni koji poste, puter mogu da zamene za maslinovo ulje.
Kuva i piše:
Jovana Ivanović
Sasvim slučajno mi se jedna tegla ajvara sakrila u špajzu… i sinoć mi padne na pamet da se malo poigram, te ispadoše divni crvendaći ☺
Sastojci:
- 4 prepune kašike ražanog brašna
- 4 prepune kašike speltinog brašna i još malo za doradu
- prstohvat sode bikarbone
- malo soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- oko 100 ml kisele vode
- 2 puuuune kašičice ajvara-domaćeg ili kupovnog bez šećera
Način pripreme:
Sjediniti sastojke i doraditi na radnoj ploči. Formirati loptice a zatim valjati u štapiće. Peći petnaestak minuta na 200 stepeni.
Uz ove lepotane sam smućkala namaz od polovine paradajza, malo sjeničkog sira, kašike milerama, dva parčeta pečenice, malo golice i zalila maslinovim uljem.
Uživajte! Ja jesam!