Ostala sam dužna za recept za pesto od susenog paradajza. Vraćam dug pošteno. Sa kamatom.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Imam malo obaveštenje za sve one koji imaju decu, mnogo obaveza i posla, koji jedva stižu do kuhinje, pa im pravljenje hleba predstavlja pravu noćnu moru…. Od danas i u veleprodaji postoji hleb spremljen od 100% integralnog brašna, bez pšenice i koji u sebi nema ni trunku kvasca! Ni prirodnog, ni industrijskog.
Iako im dosadašnji hleb jako dobro ide, “Hleb i kifle” su odlučile da izađu u susret brojnim zahtevima da naprave hleb bez kvasca. I evo ga:
Ja i dalje stojim pri tome da hleb treba mesiti kad god se može, ali onda kada ne može, barem postoji rešenje. I ovaj ne morate da tostirate.
Za nijansu je manji od prvog hleba, mada mislim da nije po gramaži već zbog toga što je pravljen u drugim kalupima. Valjkast je i nekako dosta sabijen. Mislim, izgleda onako kako izgledaju hlebovi bez kvasca. I jako je ukusan što je meni najbitnije.
I opet sam doručkovala na poslu. Što samo po sebi nije strašno, ali je strašna činjenica da jedem sve kasnije. I nije ni čudo što sam počela da se gojim ponovo.
Od sutra moram opet vojnički i da nateram sebe da doručak bude u 9 ujutru, a ne u 11 kao ovih dana. Posle takvog doručka ne znam dal’ sa pošla il’ sam došla. I uvek mi se spava. Ne znam zašto. Ako doručak pojedem ranije s tim nemam problem, ako doručkujem kasnije, istu količiinu hrane, borim se da mi glava ne padne.
Od sutra, pamet u glavu i ranije ustajanje!
A cena mu je kao da ga mesi Kim Kardašijan…
Ne volim da gledam u novčanik ljudima, ali najobičniji sendvič sa margarinom na većini mesta košta više od ovog hleba.
Draga Ana! ja sam jedna od onih kome je mesenje hleba nocna mora. sve u receptu ispostujem u gram i nikad mi neuspe, ali nikad.Veceras sam pravila lepinjice po necijem receptu iz grupe.Tvrde zvone kao ciglice.Iz sombora sam dali mozda znate gde mogu da kupim hleb koji smem da jedem u restrikciji? Hvala,
Ne znam za Sombor. Ali potražite na blogu recept zove se “Hleb koji uvek uspeva” pa probajte sa njim. I sve lepinje koje imate kod mene na blogu se lako prave i uspevaju. i nikad nisu bile tvrde