Hrono pločice

16/12/2015

Hrono plocice 2

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Na poslu postavljamo neki nov siste i nemam vremena da ujutru spremam bilo šta za jelo. Uveče takođe kasno dolazim kući jer imam neke obaveze od ranije. I eto belaja. Juče sam jedva dočekala 9 sati da se otvori kafana preko puta naše firme, da otrčim po kajganu sa slaninom. Jutros sam malo kasnije krenula i navodila taksistu pored pekara.

I probala hrono pločice. Dobila sam ih na probu pre nego što su izašle na tržište i čini mi se da su bile malo drugačije. Odnosno, čini mi se da su sada bolje. Pretpostavljam da je sa svakim novim proizvodom potrebno vreme da se svi uhodaju i postignu krajnji cilj.

Sastav ovih pločica je: speltino brašno, ražano brašno, sir, svinska mast, soda bikarbona, limun, so, susam, golica, suncokret, lan.

Hrono plocice 1

Ne spada u komplikovan proizvod i može da se jede i u strogoj restrikciji. Mada, oni koji su tek na početku hrono ishrane, ove pločice ne bi trebalo da mešaju sa jajima ili nekim drugim mlečnim proizvodom, jer u sebi imaju sir. Ali ja, koja sam na hrono već godinu i po dana, i nemam neki problem sa kilogramima (mada bih volela da skinem dva, nešto sam se zapustila u poslednje vreme), pločice sam jela sa kiselim mlekom. Ali mislim da bi mnogo bolje išle uz gust paradajz sos, sličan pasati.

Hrono plocice 3Ostavite komentar