Može za doručak, a može i za ručak ako postite ili ste van restrikcije
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kažu ljudi da je ponavljanje majka mudrosti. Pa da ponovimo osnovnu tezu: u hrono ishrani za doručak možete da jedete sve. I burek i picu. Akcenat je na 100% integralnim pecivima i kvalitetnim mastima i proteinu. I koliko god mi vrteli sve živo ujutru, najviše jedemo ono što je najjednostavnije. Domaći hleb, puter, neko suhomesnato i malo povrća. Ili jaja.
Povrće ujutru nije neophodno, ali je meni svaki sendvič sa malo paradajza ukusniji.
I ovog jutra sam napravila pogaču. Stavila sam 150 grama brašna, polovinu kašičice soli, jednu kašiku maslinovog ulja i oko decilitar kisele vode. Trebalo bi da dobijete balo lepljivu smesu. Oblikujte je mokrim rukama, stavite na pek papir u plehu i ubacite u rernu. Možete da je pospete sa malo brašna da dobije onaj rustični izgled.
Biće gotova za dvadesetak minuta. Kada se prohladila, isekla sam je na kriške, mazala puterom i filovala Carnex-ovom pečenicom.
I to je to.
Od svega što pravim najčešće jedem ovakve sendviče ili jaja uz hleb. Jednom nedeljno cele žitarice. I to je sva filozofija dobrog doručka. A obda povremeno napravim bahanaliju. Listo da me mine želja. I tako u krug.
Prijatno!