Kuva i piše: Ana Ćubela Za početak vam …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Volim miris peciva koji se ujutru širi iz rerne. Volim da pravim to pecivo ujutru. Volim da postavim sto i da jedem kao kralj. I mogu to sebi da priuštim skoro svaki dan jer uglavnom radim popodne. Ali ima onih dana kada se mora na sastanak u 8 ili 9 ujutru. A ako znate da će te kasno stići kući da biste nešto napravili prethodno veče, preostaje vam samo da kupite nešto. Pa sam probala i novi hrono mafin iz “Hleb i kifle”.
Sastav je: Proseno brašno, ovseno brašno, speltino brašno, jaja, svinjska mast, kiselo mleko, sir rikota, golica, suncokret, prašak za pecivo.
Malo je veći nego uobičajeni mafini po pekarama, mislim da ima 100 i nešto grama. Meni je ovog jutra bio dovoljan jer sam imala dodatke uz njega.
I meni se ukus dopada. Mrvi se malo dok se jede, ali ne od “suvoće” pošto je dosta sočan. Čak i kada ga kupite dan ranije kao što sam ja morala. Verovatno zato što u sebi ima i prosenog i ovsenog rašna. Ista je situacija i kada kući kombinujem ta dva brašna.
S obzirom na sastojke i na to da se mešaju jaja i mlečni proizvodi, nije za strogu restrikciju. Meni ne smeta jer ja ionako sve te namirnice mešam.