Jutro može i ovako da počne

24/11/2015

Mafin 1 ss

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Volim miris peciva koji se ujutru širi iz rerne. Volim da pravim to pecivo ujutru. Volim da postavim sto i da jedem kao kralj. I mogu to sebi da priuštim skoro svaki dan jer uglavnom radim popodne. Ali ima onih dana kada se mora na sastanak u 8 ili 9 ujutru. A ako znate da će te kasno stići kući da biste nešto napravili prethodno veče, preostaje vam samo da kupite nešto. Pa sam probala i novi hrono mafin iz “Hleb i kifle”.

Sastav je: Proseno brašno, ovseno brašno, speltino brašno, jaja, svinjska mast, kiselo mleko, sir rikota, golica, suncokret, prašak za pecivo.

Malo je veći nego uobičajeni mafini po pekarama, mislim da ima 100 i nešto grama. Meni je ovog jutra bio dovoljan jer sam imala dodatke uz njega.

Mafin 2 s

I meni se ukus dopada. Mrvi se malo dok se jede, ali ne od “suvoće” pošto je dosta sočan. Čak i kada ga kupite dan ranije kao što sam ja morala. Verovatno zato što u sebi ima i prosenog i ovsenog rašna. Ista je situacija i kada kući kombinujem ta dva brašna.

S obzirom na sastojke i na to da se mešaju jaja i mlečni proizvodi, nije za strogu restrikciju. Meni ne smeta jer ja ionako sve te namirnice mešam.

 Ostavite komentar