6 TOP posnih recepata

18/03/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Bez obzira što se nalazimo usred uskršnjeg posta, ovu listu ne pravim zbog toga, već zato što mislim da su ovo zaista jedna od najlepših, ili najzanimljivijih, jela koja smo napravili u skorije vreme. I vredi ih ponavljati, postili zbog vere ili zato što želite nešto malo da promenite.

Ovo je jedan od najzanimljivijih namaza koje sam probala u poslednjih godinu dana. I nikad u životu ne bih rekla da je od heljde, onako na prvi zagriz. Da nisam videla sastojke pre toga, 100% bih pogrešila od čega je ova pašteta napravljena. Naravno, Sneža je došla na ideju, negde je videla recept ali ne znam gde. Morate da probate. Kliknite na naslov ispod da vidite ceo recept i postupak pravljenja.

Otkrovenje: Pašteta od heljde

Jovana nas je zaista sve iznenadila kada je napravila ove tortilje. Vidim da se šeruju po svim grupama, iako uglavnom zaborave da naglase gde su ovaj recept i videli. Potrebna su samo dva sastojka. Kliknite na naslov ispod da vidite ceo recept i postupak pravljenja.

Čudesne lanene tortilje: za doručak, ručak pa i užinu

Punjenje po želji, posno, mrsno ili slatko

Ovaj recept nam je pripremila draga Cocco. Jednostavan ali opet drugačiji od onoga na šta smo navikli. Za one koji poste leblebije su preporučene i za ručak, bez obzira da li ste u restrikciji ili ne. Kliknite na naslov ispod da vidite ceo recepat i postupak pravljenja.

A sad nešto drugačije: Pečene leblebije

Milica voli da se igra sa bademom i njegovim produktima, pa ga često dodaje u razna jela. A ovog puta je uspela da reakreaira naše jelo iz detinstva, samo sa malo drugačijim mlekom. Kliknite na naslov ispod da vidite ceo recepat i postupak pravljenja.

Posni spanać sos

Mimi je već majstorica za razne stvari. Prvobitno za mirišljava peciva a onda i za najrazličitije soseve koji postoje. Još neću zaboraviti one indijske koje je letos pravila dok smo gostovali kod moje mame u kuhinji. Kliknite na naslov ispod da vidite ceo recepat i postupak pravljenja.

Pašteta od oraha

I još jedan odličan namaz koji smo pripremili. Samo odmerite dobro slanoću maslina da ne biste dobili nešto što morate da gasite tokom jela. Ako je potrebno properite ih vodom da skinete malo soli. Ili birajte one ne toliko slane.Kliknite na naslov ispod da vidite ceo recepat i postupak pravljenja.

Tapenada od maslina i suncokreta

 

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “Posna hrono kuhinja”

KLIK NA LINK: OSTALA POSNA JELA

 Ostavite komentar