Kuva i piše: Ana Anufrijev Okrugle tikvice izdubiti, izdubljeni …
Kuva i piše:
Robert Denić
’4 minutes’
Priznajem, mnogo sam razmažen kada je hrana u pitanju. Uvek volim da je sve sveže, toplo, ukusno i lepo servirano. Međutim, nekad stvarno nemam vremena da se puno ’petljam’ oko spremanja, na primer, ručka. Zato sam odlučio da spremim file lososa sa prelivom od narandže za koji vam je potrebno bukvalno 10 minuta ( ovde sam zeznuo i Džejmija, brži sam za 5 min, hehe ).
Ukusno, toplo i lepo za oko:
- File lososa ( oko 200 grama )
- 1 pomorandža
- 10 grama putera
- so
- biber
- cimet
- sremuš
File dobro operemo, prosušimo i začinimo ( so, biber i cimet ) . Na malo maslinovog ulja ga pržimo u tiganju ( po 2 minuta sa jedne i druge strane).
Preliv:
Sok od iscedjene narandže sipamo u šerpicu, dodamo puter, malo cimeta i krčkamo dok se ne zgusne.
Serviramo file na tanjir, zalijemo prelivom i dodamo malo seckanog sremuša. To je to.
Prijatno.
ps. ovaj sos definitivno nije za restrikciju
Play!
Ne mogu da nadjem sremus, da li postoji nesto sto bih mogla da koristim kao zamenu?
Sad ga nema osim na baš dobro snabdevenim pijacama. Stavite bilo koji drugi svež začin koji volite. Meni bi tu dobro išla mirođija.