Nešto malo drugačije
Začinjeno, kremasto, topi se u ustima.
Potreban je kilogram plavog patlidžana. Ispeče se u rerni, ohladi, oljušti i isecka na sitno.
Proprže se 3 ili 4 glavice crnog luka, ubaci patlidžan i dodaju se začini: so, biber, origano, majoran…..ko šta voli.
Na kraju se umeša 1 pavlaka.
Ređa se red kora, red fila. Iseku se kocke u plehu i stavi se u rernu. Na pola se pečenja dodaju se 4 jaja umućena sa još jednom pavlakom.
Ukupno se peče sat vremena.
Za one koji su u restrikciji ovakvo jelo treba jesti jednom u desetak dana. Oni koji su van restrikcije ovakva jela mogu i češće.
Prijatno!
Draga Ana,
Koje kore koristite? Ja nigde ne nalazim bez dodatka psenicnog brasna, nijedne nisu cisto heljdino brasno.
Unapred mnoooogo hvala na odgovoru.
Srdacan pozdrav,
Sve imaju belog brašna u sebi, zato ih ne koristimo prečesto
Hvala Vam, divni ste!
Draga Ana,
Možda će nekome zvučati čudno, ali šta tačno znači “ispecite patlidžan u rerni”? Na koji način? Na kriške? Ceo? Koliko dugo? Na koliko stepeni?
Hvala.
Ceo patlidžan. Izbušite ga i ispečete, a posle oljuštite i iseckate.
Moze i lakse, ja oljustim patlidzane i onda ih kuvam dok ne omeksaju.(Zabodete viljusku i ona prolazi lako. Budu bas bas mekani.) Isecem patljidzan na kockice i dinstam sa lukom. Tako moze da se jede i kao prilog, a moze da bude i nadev za pitu.
Ja malo modifikovala Vaš recept. Napravila domaće kore i stavila sir umesto pavlake. Odlična je!
Svakako opet ne moze precesto jer su kore od mekog speltinog…
Ubacila bih i sliku u komentar no ne umem ili ne moze ?