20 zanimljivih posnih jela koja treba da probate

29/11/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Počeo je Božićni post za pravoslavne vernike. I zbog njih, da bi imali ideju šta lepo i kvalitetno da jedu pravim ovaj spusak. Ali ne samo za njih, već i za sve ostale koji makar ponekad odmaraju od životinjskih masnoća i proteina. Ili takav dodatak imaju uz njih.

Na blogu ima dosta posnih jela, ali se meni ovih 20 izdvajaju. I većina može da se spremi na vodi.

A pre njih, Marijin recept za majonez od indijskog oraha:

Potrebno vam je:

  • 2,5 dl indijskih oraha
  • 1 kašika limunovog soka (ili prema ukusu)
  • 1 kašičica senf praha ili mlevenih sjemenki slačice
  • 1 dl maslinovog ulja
  • so
  • biber

Indijske orahe ostaviti potopljene u vodi preko noći ili minimum šest sati.

U blenderu staviti ocijedjene indijske orahe, dodati vodu i blendirati koji minut. Kad se smjesa zgusne dodati ulje, prah senfa, so, malo bibera pa nastaviti sa blendiranjem dok smjesa ne postane kremasta.

Majonez možete čuvati do pet dana u frižideru.

Iako je ovo zdrava varijanta majoneza ne treba pretjerivati. Ponekad van restrikcije ili tokom posta možemo da se častimo.

Ko želi intezivniji ukus može da doda i dijon senf.

Da biste videli recepte, kliknite na naslove.

1.

Posna musaka

2.

Plavi patlidžan sa paradajzom i bademima

3.

Posna, a bogami i vegan lazanja

4.

Posne projice sa akva – fabom

5.

Može za doručak, može za ručak: Pisto

6.

Suve paprike s kiselim kupusom

7.

Rolnice sa ribom

8.

Tahini lepinje

9.

Pašteta od oraha

10.

Posna pašteta od pečuraka i badema

cof

11.

Otkrovenje: Pašteta od heljde

12.

Pituljice sa pečurkama i prazilukom

13.

Najlakši način da se naprave palačinke bez jaja

Canon 700 D

14.

Šampinjoni punjeni spanaćem

15.

Začinjen karfiol sa bademima

16.

Sirovi ajvar sa tahinijem

17.

Sos od crvenog sočiva

18.

Vege burgeri od leblebija i kinoe

19.

Na vodi posna pizza

20.

Pesto od koprive, sardine i rena!

 

 



Ostavite komentar