2. dan restrikcije, skoro pa štreberski

19/04/2016

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Nisam stigla da ubacim sve dane kad treba, ali ću to uskoro ispraviti. Za one koji su se tek sad uključili, malo obajšnjenje: Posle skoro dve godine na hrono ishrani odlučila sam da ponovo budem u strogoj restrikciji.  Previše sam se opustila po pitanju hrane i nespavanja u poslednje vreme što je rezultiralo time da ponovo imam 60 kilograma. Neko će reći ništa strašno. Ja mislim da jeste, jer nema potrebe za viškom kada već postoji efikasan sistem za borbu sa kilogramima.

Pročitajte još:

Restrikcija, ponovo!

1. dan restrikcije, drugi krug

Šta znači restrikcija u hrono ishrani

Prvi dan je prošao super, pa i drugi. Poštovala sam satnicu od 5,5 sati. Skoro pa vojničiki.

DORUČAK

Hrskav hleb 3 s

Hrskavi hono hleb, pogledajte recept

Puter

Ćureća prsa

Manji paradajz

Pojela sam 7 parčića hleba. Ali s obzirom na to koliko su bili mali, to i nije neka velika količina. Nikad u životu nisam merila hranu, pa ni ove dve godine na hrono ishrani, ali sam sad odlučila i da to ponekad radim, čisto da znam. Svako parče je imalo oko 20 grama, što znači da sam pojela 140 grama hleba za doručak.

Puter, naravno, nisam merila. Prema pravilima je dozvoljeno 20 ili 25 grama dnevno, nekoliko puta nedeljno. I sigurna sam da to nisam prekoračila.

Kafa 20 minuta posle doručka.

RUČAK

Juneci ramstek sa paprikom 2 s

Juneći ramstek sa paprikom

Kliknite na link da vidite kako sam ga napravila.

Uz ovo nisam imala salatu, nisam stigla da je kupim.

VEČERA

Potaz o kelerabe i praziluka sa belancima 2 s

Potaž od kelerabe i praziluka sa belancima

Kliknite na link da vidite kako sam ga napravila.

Vodila sam računa da opet unesem dovoljno tečnosti. Pored te jutarnje šolje vode sa malo limuna, popila sam još dve velike limunade i barem litar obične vode.4 komentara

  1. Hej Ana, citala sam neki tvoj stariji clanak i pogledala neke fotke. Ucinilo mi se da brasno cuvas u frizideru ? Verovatno gresim. Napravila sam dobre zalihe brasna i ne bih volela da propadnu, a u frizideru i nemam bas mesta. Jos nesto. Videla sam da mnogo celih zrna, semnki i zacina cuvas u staklenkma. Je li to bolje od primarnih pakovanjai ( uglanom plasticnih folija samih proizvodjaca) i stipaljke.
    Imala bih ja hiljadu pitanja, ali polako. Moram pohvaliti koliko si neverovatno revnosna sto se odgovora tice. Svaka cast za posvecenost i motivaciju. Divim ti se.

    1. Sve je bolje čuvati u teglama. Posebno začine. Brašno držim u frižideru zato što sam imala najezdu moljaca. Još ih se nisam otarasila.

Ostavite komentar