Kuva i piše: Ana Ćubela Ovaj hleb nosi ovako “romanisirano” ime zato …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ovog puta sam brljala. Ništa strašno, ali je bio Veliki petak, a tetka je napravila fabulozan prebranac za ručak. Za vreme posta, oni koji su na hrono, mogu da jedu mahunarke za ručak, nije to sporno. Ali ne onda kada postite samo jedan dan. To je bilo kulturno krivljenje pravila sa moje strane 😉 .
Kada sam počinjala sa hrono, prva dva meseca nisam imala nijedan dan da sam se opustila. Ali pošto sad nemam šta mnogo da skinem, dozvoljavam sebi malo labaviji pristup.
DORUČAK
Ako postim, iz bilo kojeg razloga, za doručak volim da jedem avokado. Zato što je bogat mastima i zaista zasiti. Ne morate da razmišljate da li ćete posle dva sata umirati od gladi.
Ražana lepinja
Avokado
Tahini
Rukola
Rotkvice
Pogledajte kako je iszgledao moj posni doručak i kako da napravite lepinju.
Pročitajte još:
Avokado kao super namirnica
RUČAK
Van restrikcije pasulj možete da jedete za ručak, ali bi trebalo da se jede bez mesa. Možete ponekad da ga pojedete sa malo hleba. Skrob na skrob. Ali bi beo pasulja, kao što je tetovac, trebalo preskočiti. Naravno, uvek će biti ljudi kao ja koji vole baš ovakav prebranac, ali ovaj pasulj ima jako puno skroba i bolje je jesti šareni ili crveni. Ja sam čak eksperimentisala pa sam za kuvar spremila prebranac sa azuki pasulje. I ispao je odlično.
Prebranac
Ljuta paprika
Paradajz salata
Pročitajte još:
Hrono ishrana u vreme posta
VEČERA
Brancin pečen sa belim lukom i limunom, obavezna marinada
Zelena salata
Pročitajte još:
Prvi dan restrikcije
Drugi dan restrikcije
Treći dan restrikcije
Četvrti dan restrikcije
Peti dan restrikcije
Šesti dan restrikcije
Sedmi dan restrikcije
Osmi i deveti dan restrikcije
Deseti dan restrikcije
Jedanaesti dan restrikcije
Dvanaesti dan reatrikcije