10 neodoljivih kombinacija sa humusom

08/06/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Unapred se izvinjavam što se ponavljam, ali humus je najsavršeniji namaz na svetu. Nekada se pravio samo na Bliskom istoku, odakle potiče, ali danas je sastavni deo svih svetskih kuhinja. Pa i srpske. U svakoj radnji zdrave hrane možete da kupite leblebije, a u svakom marketu u Srbiji i već gotov humus. Ribella je izbacila nove ukuse i nov dizajn pakovanja. Čini mi se da su povećali i one manje kutijice.

Humus se od kuvanih leblebija, malo belog luka, maslinovog ulja, tahinija (susam paste) i lumunovog soka. Veoma jednostavno. I ja ga najviše volim u toj osnovnoj varijanti. I nikada neću odustati od njega za doručak, iako je jedem povremeno i za ručak. Pošto nisam u restrikciji.

Slaže se sa apsolutno sa svim namirnicama koje postoje. Mada sa nekim od njih čini savršenu kombinaciju.

Ovo je mojih top 10 predloga za sendviče sa humusom:

  1. Humus sa jajima. Apsolutno neprevaziđena kombinacija. Jaja mogu biti pržena, kuvana ili poširana.

  1. Humus sa semenkama. Možete iskoristiti bilo koje, mada ga ja najviše volim u kombinaciji sa semenkama bundeve. Doduše, sada tu kombinaciju možete i da kupite i u marketu.

  1. Humus sa crvenim lukom. Hit. Isecite crveni luk na tanka rebarca i dinstajte ga na malo ulja i vode dok potpuno ne omekša. Posolite i pobiberite po ukusu. Luk voli biber, nemote da štedite.

  1. Ako ste mislili da se humus ne slaže sa čvarcima, grdno se varate.

  1. Mada se još bolje slaže sa preprženom slaninom.

  1. Šopska varijanta – humus sa paradajzom i rendanim sirom.

  1. Humus sa crnim maslinama. Može i sa zelenim, ali je ovo bolja kombinacija. Malo origana i eto dobre posne varijante za doručak.

  1. Humus sa pršutom i paradajzom. Da li može da bude loše?

  1. Humus sa pečenom paprikom. Odlična kombinacija. Mada nešto slično ovome je isto izbacila i Ribella. Napravili su humus sa ajvarom. Definitivno srpska vezija bliskoistočnog namaza.

  1. Poslednje, ali ne i najlošije – humus sa pestom od bosiljka. Odlična kombinacija za leto. Pesto mu da laganu biljnu notu.

Izaberite svoju kombinaciju i uživajte.

 

 

#Ribella #ZivotPoMomUkusu #prOstavite komentar