10. dan restrikcije

04/05/2016
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Kod Alana Delaboa, francuskog lekara koji je smislio hrono ishranu, postoji i takozvani “dan varanja”. Tada je dozvoljeno da se jede drugačije od uobičajenog režima. Niko ne preporučuje da tad treba navaliti na slatkiše i picu za večeru, ali da mogu da se jedu nedozvoljene stvari i to ne prema jasnom rasporedu. Meni je 9. dan restrikcije prisilno bio dan za varanje jer mi nije bilo dobro. Nisam jela torte, ali sam ceo dan pijuckala supicu, jela nešto malo i pravila čajeve. I nisam primetila da mi je nešto zasmetalo.

Ali sam već sledećeg dana bila bolje, pa sam mogla da se vratim normalnim obrocima u toku dana. Ujutru sam imala zakazan sastanak pa sam organizovala doručak za poneti.

DORUČAK

Pogacice s cvarcima crveni sos 2 s

Bezalkoholni “Bloody Mary” za buđenje, pogledajte recept. Sipala sam ga u teglu i ubacila u torbu.

Hrono pogačice sa čvarcima

RUČAK

Musaka ss

Musaka od plavog patlidžana i tikvica sa mlevenim mesom

Kupus salata

Pogledajte recepte:

Musaka od karfiola

Musaka od plavog patlidžana

Hrono musaka zalivena belancima

 

VEČERA

Salata sa tunjevinom, pogledajte kako možete da je napravite.

Ne merim se, mislim da je suludo maltretirati sebe vagom svaki čas, već da je jedino merodavno merenje na mesec dana. Posebno kod osoba koje i nemaju veliki višak kao što ja trenutno nemam. Ali se bolje osećam, nisam tako naduta i stvari mi mnogo nošalantnije stoje. Još ne trče oko mene, ali ni to ne bi valjalo 😉 .

I dalje mislim da bih mogla da unosim više obične u toku dana, čini mi se da retko kad stignem do litar i po. Ali se trudim da da unosim više tečnosti makar kroz supice koje sada mnogo više jedem nego kada sam počela sa hrono ishranom. Zbog previše obaveza nisam mnogo ni spremala hranu kod kuće. Takođe, za sledeću nedelju imam cilj da ubacim  mnogo više ribe.

Pročitajte još:

Prvi dan restrikcije

Drugi dan restrikcije

Treći dan restrikcije

Četvrti dan restrikcije

Peti dan restrikcije

Šesti dan restrikcije

Sedmi dan restrikcije

Osmi i deveti dan restrikcije

 2 komentara

  1. Joj Ana, pocela sam i ja drugi krug. Ovo je pakao… Sve mi de duplo teze nego prvi put a kontam da je sve psiholoski. Kad sam videla da si i ti opet restrikcija, laknulo mi je. Hvala! I srecno! 🙂

Ostavite komentar