Zdravi pica mafini

26/02/2015

pica-mafini-5

Kuva i piše:

Ivana Milić

Ivana Milić PROFIL

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovaj put sam imala ostatke od pečuraka (nožice i par celih) i nekoliko kašika sosa od parazajza koji mi je ostao od pravljenja pice, pa sam odlučila da iskoristim za fil. Inače sam ih pravila u raznim varijantama, a toplo preporučujem sa domaćim urnebesom ili kombnacijom feta i spanać.

Prvo upalite rernu na najjače.

Fil:

  • 5-6 pečurki ili nogice od pečurki ako su vam ostale pa ne znate sta sa njima
  • 3-4 kašike sosa za picu
  • oko 100 grama mozzarele
  • kašičica origana

Mozzarelu i pečurke sam samlela u multipraktiku i dodala sos i začine. Na slici se vidi kako je ispalo. Nemojte preterivati sa sosom da mafini ne budu gnjecavi. Nadev mora biti gust.

pica-mafini-1

Testo:

  • 2 šolje dozvoljenog brašna
  • Oko 1,5 šolja kisele vode (stavila sam namerno oko , jer testo treba da bude za nijansu ređe od testa za proju, stavite prvo 1 šolju,pa vidite kako ce da ispadne)
  • 1/3 šolje dozvoljenog ulja
  • 1 kašika ovsenih mekinja
  • Razne semenke po želji
  • Kašičica soli
  • Pola praška za pecivo
  • Pola kašićice soda bikarbone
  • 1 belance ( ne mora, ali bolje veže masu i mafini se ne raspadaju)

Smesa je dovoljna za 12 mafina.

Prvo umesati suve sastojke, pa dodati belance , kiselu vodu i ulje. Dobro umesati.

Ako ne koristite papir za pečenje, nije loše da se podmažu kalupi. Iako ima dovoljno ulja u testu, mozzarela ume da iscuri i zalepi se za kalup.

Prva slika: stavite na dno kalupa punu kasiku testa.
Druga slika: stavite fil u sredinu
Treća slika: kasikom sipajte preko fila testo da popuni oko 2/3 kalupa.

pica-mafini-kolaz
Preko sam posula mešavinu crnog i običnog susama. Izgleda mi nekako fancy .

Peče se na maksimalnu toplotu oko 10 minuta. Videćete kako će se lepo podići.

Zatim smanjite na 180stepeni i pecite oko pola sata.

SAVET

Odmah izvadite mafine iz kalupa jer u njima mogu da se potpare od toplote.

Prijatno!

 



Ostavite komentar