Zašto volim doručak

31/01/2016
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Upoznala sam mnoge ljude koji su počeli da doručkuju tek kada su prešli na režim hrono ishrane. Jer je on jedno od osnovnih pravila – nećeš da doručkuješ, nisi za ovaj režim 😉 . Ja sam se sa doručkom i ranije susretala, ali nikad nisam ovoliko uživala u njemu. U početku mi je taj deo “moraš dobro da doručkuješ” bio zanimljiv. Ajde da probam da napravim neko svoje pecivo. Onda sam s vremenom počela više pažnje da mu posvećujem. A kad počnete da posvećujete SEBI pažnju od ranog jutra, mnogo se bolje osećate.

A da ne pričam koliko dobro može da se jede za doručak.

Brzi hleb 6 sPrzenice od tikvica i dimljeni losos 2 sKorpice od slanine 1 sMini pice od razanog brasna 4-s

I dalje najviše volim kada ga spremim od početka, odnosno od hleba. Ali i onda kada nemam vremena za takvu egzibiciju, trudim se da ga ne preskačem. Nekada ga malo pomerim. Samo nekoliko puta nisam doručkovala za poslednjih godinu i po dana. Ali zato što sam se iz nekog razloga loše osećala.

Sada peciva od 100% integralnog brašna mogu i da se kupe. Možda nisu dobra kao domaća, ali su jako zgodna.

Hleb i prsuta 4 s

A ovog jutra je za doručak bila prava bomba: integralni hleb, pršuta, kajmak, rotkvice i malo maslina.

I dan je već bio odličan!

Prijatno!

PS. Kajmak je dozvoljen!! Samo ne preterujte sa njim. Kao ni sa čim. Mislim da ga retko kad jedem više od dva puta mesečno. Osim kada dobijem veću količinu domaćeg na poklon 😉 .

 



Ostavite komentar