Začinjene pločice i štapići

19/11/2018

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Juče je bilo baš hladno. Prešli smo u zimske pidžame i prešli smo na malo jača jela. Malo začinjena.

Prve na redu su bile pločice, odnosno poločice i štapići. Pravila sam ih od onog čuda od testa koje može da se koristi za sve i svašta, za hleb, picu ili ovako nešto sitno.

Pogledajte kako smo pravili pecivo:

Pošto smo imali puno namaza, pravili smo nešto što u njih može da se umače.

Potrebno vam je:

  • 200 grama speltinog integralnog brašna + za posipanje
  • ravna kašičica soli
  • pola praška za pecivo
  • dve kašike maslinovog ulja
  • 125 militara vode
  • Maslinovo ulje za premazovanje (ko hoće može i puter da stavi)
  • Začini po želji, mi smo koristili tucanu papriku

Testo se umesi pa doradi na pobrašnjenoj ploči. Treba da bude mekano, ali da se ne lepi za prste. Oklagijom ga rayvijte pa secite kako želite. Možete da koristite i modlu za to, meni nije palo na pamet. A možete da napravite i štapiće kao što sam ja uradila od testa koje je ostalo nakon sečenja. Možete da vidite u videu.

Poredđaju se na pek papir koji je u plehu i pravac zagrejana rerna.

Uz ovo smo imali i tri namaza, od jednog bukvalno može da se padne u nesvest. Ali o njima kasnije.

Prijatno!

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar