Začinjena meksička jaja

21/03/2015

Meksicka jaja 3-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Obožavam ljuto, u svim varijantama, pa čak i u doručku. Ovog puta sam spremila takozvana meksička jaja ili Huevos rancheros. Ona se tradicionalno spremaju sa kukuruznim tortiljama i čili sosom. Ja nisam spremila tortilje, ali je dobro poslužio i hleb sa heljdom, posebno za umakanje ;).

Za ovaj doručak vam treba:

  • srednja glavica crvenog luka
  • konzerva seckanom paradajza
  • 2 ili 3 čena belog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • začini: so, biber, čili

Olakšavajuća okolnost je to što sos koji ide uz jaja možete da spremite i dan ranije, ne morate ujutru.

Meksicka jaja 1-s

Crveni luk isečete na rebarca i prodinstate na malo dozvoljenog ulja. Pred kraj dodate na listiće isečen beli luk, a zatim u sve to ubacite paradajz i začine. I pustite da se malo krčka. Kada bude gotovo ubacite iseckan peršun.

Sos tada prebacite u posudu koja može u rernu, a koju ste pre toga zagrejali na 200 stepeni.

Ako ste sos spremali neposredno pred doručak, odmah dodajte dva jaja. Ako niste, već ste to uradili dan ili veče ranije, onda prvo zagrejte sam sos, pa kad počne da krčka, ubacite jaja i vratite sve u rernu. Budu gotova za desetak minuta.

Prijatno!

ps. Oni koji nisu u restrikciji, odnodno u periodu mršavljenja, ovo mogu da jedu i za ručak. mada tad nije toliko zabavno jer nema hleba za umakanje ;).



Ostavite komentar