Uvijena hrono pica

12/11/2014

Da bi ljudi bili istrajni u hrono ishrani moraju da vole da jedu, i da spremanje jela sebi učine interesantnim.

Kada mi ponestane ideja, redovno obiđem kulinarske sajtove koje volim. A jedan ima zaista posebne ideje. Tamo nećete naći recepte, ali možete da nađete pregrš predloga kako da nešto pripremite, odnosno dekorišete. Sajt se zove Food Style.

Pa sam tako i došla do ove uvijene pizze.

Za testo vam treba:

  • 300 grama speltinog brašna
  • pola praška za pecivo
  • prstohvat sode bikarbone
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • kašičica soli
  • 180 militara mlake vode

Umešate suve sastojke a zatim dodate ulje i vodu. Zamesite testo, oblikujete i ostavite pola sata da odmori. Zatim ga podelite u dve (ili više) jufki i razvučete testo. Treba da bude duguljasto a ne okruglo. Tada isečete krajeve, evo ovako:

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Uvijena pica1 SAJT

Na srednji deo stavite šta želite. Ja sam stavila ukuvan paradjz sos sa začinima, neku dimljenu juneću kobasicu, mocarelu i kisele krastavce, pošto turšija može ponekad van restrikcije. Retko, ali može. A krastavčići su mi se baš prijeli.

Zatim te krajeve povučete prema sredini.

Uvijena pica2 SAJT1

 

Na originalnoj slici (vidi dole), ti krajevi su bili skroz spojeni, ja sam ostavila blago otvorene jer sam preterala sa punjenjem.

Testo sam namazala žumancetom (ako ste u restrikciji vi stavite samo belance da ovo jelo ne bi bilo komplikovano) i stavila u zagrejanu rernu.

Uvijena pica4 SAJT

Peklo se dvadesetak minuta na 220 stepeni.

A evo i izvora, njihovo pecivo je ipak bilo elegantnije, mada je i lakše raditi sa belim brašnom, elastičnije je testo 😉

Food style sajt



2 komentara

  1. Da li bi testo moglo da se napravi uvece i prenoci u frizideru pa ujutru samo da se rastanji i filuje?

Ostavite komentar