Uštipci sa blitvom i mladim lukom

26/05/2015

Ustipci sa blitvom 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Danas sam se uspavala. Pa zato jedan brzinski doručak.

Za ove uštipke vam je potrebno:

  • 4 ili 5 kockica smrznute blitve (ili nekoliko šaka sveže)
  • struk mladog luka
  • 2 jaja
  • 1 čaša ražanog brašna
  • 1 čaša heljdinog brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2/3 čaše kisele vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Mera je čaša od kiselog mleka

Ja sam blitvu stavila ranom zorom da se odledi (kad sams tigla kući 🙂 ). Ako imate svežu, ne morate da je kuvate, samo je sitno iseckajte, posolite malo i zgužvajte rukama. Luk iseckajte na sitno.

Ustipci sa blitvom 1 s

Umutite dva jaja, dodate brašno, so (manje od kašičice ako ste solili blitvu), kiselu vodu, ulje, a zatim blitvu i luk. Vadite kašikom na pek papir i stavite u zagrejanu rernu. Peče se dvadesetak minuta na 220.

Prijatno!



4 komentara

  1. Trenutno nemam heljdino brasno vec speltino, jecmeno i razano, pa me interesuje koja bi kombinacija zadovoljila recept 🙂 Hvala!

Ostavite komentar