Topli sendviči sa mocarelom

20/09/2015

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Da li volite ljuto? Ja obožavam, i to sve vrste ljutog, od blagog do paklenog. Ovog jutra sam koristila harisu, koja nije mnogo ljuta ali ima svoj specifičan ukus.

Topli sendvici 4 s

Harisa je arapska ljutenica, pravi se od paprika, nešto slično kao naša zimnica, s tim što ona dolazi u obliku paste. Sada može da se kupi kod nas u većim marketima. Iskoristila sam je za tople sendviče. Ono kad ne znate šta ćete sa hlebom od pre tri dana.

Topli sendvici 3 s

Isekla sam ga na tanke kriške, ponosna sam što svi moji hlebovi mogu tako da se seku, namazala puterom, malo posolila, a zatim namackala harisom. Preko nje sam stavila iscepkanu Carnex-ovu stišnjenu šunku, a zatim rukama otkidala parčiće sveže mocarele i samo pobacala odozgo.

Topli sendvici 2 s

 

Sve sam malo “posolila” oreganom i stavila na pek papir, a zatim u zagrejanu rernu na 10 minuta.

Topli sendvici 1 ss

I doručak gotov.

Prijatno!

 



2 komentara

  1. Topli sendvici iz rerne su nesto sto volim jos od ranog detinjstva. Vrlo brza i laka priprema a opet dobiju taj neki specificni ukus nakon pecenja, koji jednostavno nemaju kada su svezi. I naravno – cak i ultra bajati hleb je dobar kad se malo zapece. Jos ako je ljuuuut.
    Sto se ljutine tice, postoje dve vrste ljutine:
    1) Ona koja ide direktno u sinuse (slacica, senf, ren…)
    2) Ona koja pece usnu duplju i zeludac.

    Ja preferiram ovu drugu. A dorucak nije dorucak ako bar malo ne zarezni.

Ostavite komentar