Rastavljeni topli sendviči iz tiganja

30/05/2016

Topli sendvic 6 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Od kako sam počela da se hranim prema osnovnim principima hrono ishrane, nisam spremila nijedno pecivo sa kvascem. Ali tu i tamo pojedem nešto sa njim. Ponekad ne mogu da odolim kada u restoranu naiđem na zaista dobro pecivo na oko i na miris, pa probam da vidim i kakvog je ukusa. Isto tako povremeno kupim onaj prvi hleb iz “Hleb i kifle” koji je sppremljen sa kvascem. Sviđa mi se. Ali tada uvek pravim neke perverzije da bih ga usput i tostirala. Da ispoštujem propise.

Ovog puta sam spremila rastavljen topli sendvič. I to u tiganju.

Potrebno vam je:

Topli sendvic 2 s

  • Nekoliko kriški hleba
  • Malo slanine (50-60 grama)
  • Sveža mocarela
  • Čeri paradajz
  • Malo ljute paprike
  • Šareni biber

Slaninu i hleb iseckakjte na kockice. U vruć tiganj ubacite prvo slaninu da se proprži, a onda, kada ona porumeni, dodajte i kockice hleba. Kada se uhvati korica preko hleba i slanine stavite naseckani paradajz, a onda rukama kidajte mocarelu i stavljajte ptreko. Na kraju dodajte seckanu ljutu i malo šarenog bibera.

Topli sendvic 3 s

Tiganj ubacite u zagrejanu rernu blizu gornjeg grejača.

Topli sendvic 5 s

Kada se mocarela otopi, to je to.

Uživajte!



2 komentara

  1. Molim vas za jednu informaciju, od skoro sam na HI i mocarelu nisam ranije koristila i u prodavnici sam nasla Bebi Mocarelu koju proizvodi mlekara Velika Plana kosta 470din. i ona izgleda kao kackavalj ali je neslana skroz, moje pitanje je da li je to ok da koristim, jer vidim da ova u maxiju izgleda kao mladji sir. Njihova mlekara prodaje i maslac koji je oko 650din. tako da mi je to super za kucni budzet a mislim da je samo stvar u tome sto nije na glasu

    1. Ne, ta mocarela kao kačkavalj ne može. Ovo je sveža mocarela koja se prodaje u kesicama. Izgleda kao mlad sir kada se otvori.

Ostavite komentar