Tikvice punjene ćurećim mesom

19/06/2015

Tikvice punjene curetinom s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ne znam za vas, ali ja bih tikvice mogla da jedem svaki dan. U zavisnosti od toga šta stavite uz njih, fenomenalno menjaju ukus, odnosno odlično upijaju sve ukuse. A pritom su u sezoni uvek najjeftinije i imaju malo kalorija. A mogu da se jedu i sirove.

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • Dve ili više tikvica (zavisi za koliko ljudi spremate)
  • Belo ćureće meso
  • Kašičica senfa
  • Struk mladog luka
  • So, biber, origano
  • Malo maslinovog ulja

Za ovde dve tikvice vam ne treba više od 150 grama mesa. Tikvice izdubite i njihovo meso pomešate sa ostalim sastojcima i sve ih stavite u blender. Nekoliko puta zavrtite, ne bi trebalo da se napravi pasta, već da ostanu mrvice, pa čak i po neki krupniji komad.

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i sve prodinstajte par minuta. napunite tikvice, poklopite ih i stavite u zagrejanu rernu. Peku se 20 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!



4 komentara

  1. Postovana,
    Mene jako interesuje hrono ishrana ali je prosto nemoguće sa mojim radnim vremenom i radom da pratim vreme jela.
    Da li mogu da imam isti efekat ako jedem ujutru u 6 pa posle ponovo tek oko 5-6 mozda i kasnije?
    Jednostavno je nemoguće postići vremenska ogranicenja. Pokusala sam dve nedelje i nisam uspela.

    1. Ne, ova ishrana se najviše vrti oko satnice i uobročavanja. Možda da probate sa nekim drugim režimom. LCHF takođe daje odlične rezultate, ali tu su ugljeni hidrati svedeni na minimum. Ali nema vremenskog ograničenja.

Ostavite komentar