Flatbread ili tanka lepinja

19/03/2015

Tanka lepinja 4-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ovo je stvarno brz recept i lepinja bude gotova za 10 do 15 minuta. U stvari, ovo i nije baš lepinja već flatbread, ali ne znam kao to da prevedem na srpski a da zvuči logično i jasno ;).

Treba vam:

  • 150 grama integralnog brašna (speltino, graha, ražano…..)
  • puna kašika masti (između 25 i 30 grama)
  • 1 decilitar mlake vode
  • pola kašičice soli
  • 2 kašičice praška za pecivo

Prvo pomešate suve sastojke. Ja sam u njih dodala i ruzmarin, generalno svašta može da se doda. Zatim dodate mast i mlaku vodu. I sve lepo zamesite rukama, a zatim izvadite na radu ploču. Ako treba, dodajte još malo brašna.

Razvila sam testo u disk koji sam pristisnula prstima, a zatim ga stavila u zagrejanu rernu.

Tanka lepinja 1 -s

Pekla sam 220 stepeni, između 10 i 15 minuta.

Tanka lepinja 5 -s

Prijatno!

Uz ovu lepinju je odlično išao ljutkast namaz od pavlake i rena.



4 komentara

  1. Hvala Vam Ana za početni recept. Mi od ovog testa pravili hrskave štanglice jer su se ostali članovi domaćinstva setili da bi moglo… Inspirišete nas 😆

Ostavite komentar