Svinjski vrat s prazilukom

03/02/2016

Svinjski vrat s prazilukom s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Jela ne moraju da budu komplikovana da bi bila ukusna. Nekada su dovoljna samo dva ili tri sastojka da bi se zaista lepo jelo.

Potrebno vam je:

  • Šnicle od svinjskog vrata (broj zavisi od broja osoba)
  • Praziluk
  • So, Biber
  • Svinjska mast

Praziluk dobro operite i iseckajte.

Šnicle izlupajte malo tučkom za meso a zatim u njih utrljajte morsku so i biber. U tiganju zagrejte malo masti i spustite vrat. Pecite ga nekoliko minuta sa obe strane. Da mu ne bih izvukla dušu pečenjem, već da bi spolja bio hrskav, ali i dalje sa određenom masnoćom na njemu, ja ga izlupam. Tako skratim proces pečenja od kojeg bi mogao da se malo sasuši.

Kada meso bude gotovo, izvadite ga na tanjir i poklopite, a u tiganj stavite iseckan prazilukAko je potrebno dodajte još malkice masti. Mešajte ga da ne počne da zagoreva. Možete da ga malo posolite i pobiberite. A onda dolijte malo vode. Pa još malo. Sve dok se ne izdinsta. Otklopite meso i prelijte praziluk preko.

Napravite veliku činiju salate i uživajte.

Prijatno!



Ostavite komentar