Svinjetina sa cimetom

19/10/2014

Ovo nije slatko slano jelo kao što će mnogi pomisliti kada pročitaju “svinjetina sa cimetom”. Iako cimet uglavnom koristimo za kolače, on nije nimalo sladak i odlično se slaže sa mesom.

Ovo jelo je izuzetno lako za pravljenje. Treba vam:

  • 500 grama svinjskog buta isečenog na kockice
  • 2 srednja luka
  • 3 paprike, babure
  • začini: so. biber, cimet
  • malo maslinovog ulja

Luk i papriku isečete na krupnije i pomešate sa mesom, uljem i začinima. Ja sam to spremila uveče za deset minuta, poklopila i ostavila do ujutru u frižideru.

Svinjski but sa cimetom priprema1 SAJT

Sledećeg jutra sam u činiju stavila pola čaše vode, poklopila i ubacila u rernu. Prvo na 220 da jelo počne da krčka, a onda spustila na 180 i ostavila tako dva sata.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Ručak je bio gotov kada sam se vratila iz šetnje s psima. Meso se raspadalo koliko je bilo mekano.

Vi, naravno, ne morate da ga spremate iz dva dela. Meni je ovako bilo lakše.

Prijatno!

 



Ostavite komentar