Spremamo se za zimu, gotov hrono pindžur!

09/09/2015

Pindzur 4 s

Kuva i piše:
Robert Denić

robert-denic-profil-200

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Sastojci:

– 1,5 kilograma crvenih paprika

– 1,5 kilograma paradajza

– glavica belog luka

– veza peršuna

– 2 ljute papričice ( po želji )

– pola šolje dozvoljenog ulja ( ja sam koristio maslinovo ulje i čašu od kiselog mleka kao meru)

– sok od jednog limuna

– 20 grama soli ( volim kad je manje slano)

Paradajz oljuštiti i iseći na manje komade. U veću šerpu sipati ulje, ringlu podesiti na nekusrednju temperaturu. Kad se ulje zagreje sipati paradajz u šerpu i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Papriku očistiti od semenki i iseći na manje komade ( recimo 2.5 x 1.5 cm ). Peršun, ljutu papriku, beli luk iseckati što sitnije. Pripremiti so i sok od limuna.

Nakon 30 min krčkanja paradajza dodati sve sastojke osim crvene paprike. Promešati nekoliko puta i nastaviti kuvanje uz povremeno mešanje. Nakon 10 minuta dodati crvenu papriku i kuvati još 40 minuta.

Pindzur 1 s

Napomena: Meni je bilo potrebno da sa ovim sastojcima skuvam pindžur za 1 sat i 20 minuta. Od vrste paradajza i paprika, to jest od toga koliko tečnosti sadrže u sebi zavisi da li ćete ga kuvati duže ili nešto kraće.

Hvala mojoj drugarici Vesni Čingelić na ovom fenomenalnom receptu koji sam prilagodio hrono ishrani.

Prijatno.

Play:



6 komentara

  1. Sada Trenutno spremam ovaj Pindjur , doNjeli mi odozdo puno crvene leskovacke paprike pa moram nesto da uradim snjima .hocu da ga zamrznem, stavljacu u kese I u zamrzivac 🙂 jel Moze to ?

  2. Čitam i pratim vašu stranicu, jako mi se sviđa.
    Sviđa mi se tđ i ovaj recept “pindžura”, ali niste napisali koliko vam je ispalo (staklenki), pa vas lijepo molim da mi javite, ja bih pravila, ali me zanima kolika je na kraju količina?.

    zahvaljujem i pozzz

Ostavite komentar